Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 120 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 120 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βόλος 1/2/2009
Σήμερα Κυριακή 1/2/2009 συγκεντρωθήκαμε οι παρακάτω υπογράφοντες 120 κάτοικοι της συνοικίας Χρυσοχοΐδη, με αφορμή το αυθαίρετο κλείσιμο με μπάζα της σύνδεσης των οδών Γληνού & Κενταύρων με τον Περιφερειακό, που έγινε τη Δευτέρα 26/1/2009 το απόγευμα.
Ήταν η σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι: συγκεκριμένα η είσοδος – έξοδος αυτή από και προς το περιφερειακό, είναι η μοναδική που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες κατοίκους και επιπλέον επιτρέπει σε ώρα ανάγκης, στην πυκνοκατοικημένη και με στενά δρομάκια συνοικία μας, την διέλευση μεγάλων οχημάτων όπως της Πυροσβεστικής, Ασθενοφόρα κ.λ.π.

Παρότι ενημερώσαμε άμεσα τους Αντιδημάρχους Πολεοδομίας και Καθαριότητας για το συμβάν και το παράνομο της ενέργειας και ζητήσαμε το άμεσο άνοιγμα του δρόμου, αυτή η κατάσταση παρέμεινε έτσι όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, και μόνο όταν πληροφορήθηκαν ότι την Κυριακή θα γίνει συγκέντρωση κατοίκων στο χώρο, έστειλαν σήμερα από το πρωί συνεργείο για την πρόχειρη διάνοιξη του δρόμου. Εμείς όμως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Ούτε είναι δουλειά μας να διερευνήσουμε αν αυτό το κομμάτι δρόμου ανήκει σε ιδιώτη ή όχι. Αυτό είναι δουλειά της Δημοτικής Αρχής. Εμείς ζητάμε άμεσα οριστική λύση με ασφαλτοστρωμένη σύνδεση των προαναφερθέντων δρόμων με τον Περιφερειακό με την ανάλογη ηλεκτροδότηση – φωτισμό.
Η συνοικία μας εδώ και χρόνια είναι πλήρως παραμελημένη. Φαίνεται εμείς για τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας, αποτελούμε κατοίκους 3ης κατηγορίας: παντελής έλλειψη πρασίνου, καμία πλατεία ή παιδική χαρά, καμία μέριμνα για τα όμβρια ύδατα. Ο περιφερειακός βρίσκεται δίπλα στα σπίτια μας και όταν λειτουργήσει θα έχουμε επιπλέον τρομερή αερορύπανση και ηχορύπανση. Ήδη έγιναν 2 πεζογέφυρες που δεν τις χρησιμοποιεί κανένας και σαπίζουν, κόπηκε η συνένωση της Καρτάλη με την Παπαρήγα, και αντί να γίνουν ανισόπεδοι κόμβοι και εκεί και φυσικά στην Ιωλκού, ταλαιπωρούμαστε με άσκοπα χιλιόμετρα κάνοντας κύκλους, επιβαρύνοντας την τσέπη μας, το χρόνο μας, αλλά και το κυκλοφοριακό της περιοχής και κατά συνέπεια το περιβάλλον. Ήδη έχουμε θρηνήσει νεκρούς από την έως τώρα «μερική» λειτουργία του περιφερειακού. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήρθε τώρα και το τελευταίο, το κερασάκι στην τούρτα δηλαδή, να μας αποκλείσουν εντελώς και να μην έχουμε πρόσβαση στον περιφερειακό, επειδή δήθεν το κομμάτι αυτό διεκδικεί κάποιος ιδιώτης! Αν είναι έτσι τότε πως περάσατε – συνδέσατε τον αγωγό της αποχέτευσης της Γληνού με τον κόμβο του περιφερειακού κάτω από διεκδικούμενο από ιδιώτη δρόμο;
Παρά το ότι σήμερα μαζεύτηκαν δεξιά και αριστερά τα μπάζα, πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε όπως προαναφέραμε, για οριστική και άμεση λύση του προβλήματος για να αποσοβήσουμε κινδύνους πλημμύρας και ατυχημάτων εκτός των άλλων. Απαιτούμε δε άμεσα να καθαριστούν από τη ΔΕΥΑΜΒ τα φρεάτια στην εν λόγω είσοδο, που είναι ήδη φραγμένα από χώματα και άλλες φερτές ύλες από προηγούμενες νεροποντές. Για να γίνει πιο εμφανές και κατανοητό το πρόβλημα που δημιουργείται με μια μέση νεροποντή, τραβήξαμε βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη παρακάτω διεύθυνση:
Τώρα δε με τα μπάζα εκατέρωθεν και το εναπομείναν χώμα στη μέση του δρόμου, αν συμβεί μια παρόμοια νεροποντή η κατάσταση θα είναι ασύγκριτα χειρότερη.
Εμείς που μαζευτήκαμε σήμερα δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας και δε θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να υποβαθμιστεί άλλο η περιοχή μας. Γι’ αυτό καλούμε πάλι όλους τους κατοίκους την επόμενη Κυριακή στις 11:00, στο ίδιο σημείο, σε ανοικτή συγκέντρωση. Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Βούλγαρη, καθώς και -λόγω συναρμοδιότητας - τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια, να δεχθούν αντιπροσωπεία μας εντός της εβδομάδος και να παραστούν αυτοπροσώπως στη συγκέντρωσή μας αυτή την ερχόμενη Κυριακή. Καλούμε επίσης και τα ΜΜΕ της πόλης μας να δώσουν την ανάλογη δημοσιότητα στον αγώνα μας.
Το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Χρυσοχοΐδη,
Μωραϊτόπουλος Απόστολος,
Πυργιώτης Κωνσταντίνος,
Καλογερία Ντίνα,
Καββαδία Κατερίνα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More