Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας Γονέων Νηπίων του Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου

Χθες, μόλις το απόγευμα, έφτασε λογικά στα χέρια όλων των γονέων μία επιστολή διαμαρτυρίας από το Νηπιαγωγείο του Δήμου Βόλου της περιοχής μας το οποίο υπογράψαμε και στείλαμε (ελπίζω να έκαναν το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι γονείς).
Το περιεχόμενό της αφορά ένα θέμα το οποίο υφίσταται από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί να έχουν το δικαίωμα να εκπαιδεύουν νήπια. Κάτι το οποίο ίσχυε μέχρι πρόπερσι, αλλά το Υπουργείο Παιδείας ήταν ανέτοιμο να δεχθεί τόσο μεγάλο αριθμό νηπίων.
"...Ως γονείς χάσαμε το δικαίωμα να επιλέγουμε που θα πάνε να εκπαιδευτούν τα παιδιά μας. Επιφορτιζόμαστε με το άγχος της αναζήτησης λύσεων για την εκπαίδευσή τους, αλλά και την οργάνωση της ίδιας της καθημερινότητάς μας... Στα δημόσια νηπιαγωγεία όπου λειτουργούν ολοήμερα τμήματα, το ωράριό τους είναι δεσμευτικό ώστε σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύει αφάνταστα το καθημερινό πρόγραμμα των εργαζομένων γονέων που ο Οργανισμός Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού στηρίζει εδώ και χρόνια, προσαρμόζοντας τη λειτουργία των σταθμών του στις πραγματικές ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας...
Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους τα πιο πάνω και ν' απαντήσουν στα αγωνιώδη ερωτήματά μας άμεσα και ουσιαστικά ώστε να υπάρξει:
1. Άμεση επιστροφή των νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που διαθέτουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό (νηπιαγωγούς).
2. Εποπτεία των δημοτικών νηπιαγωγείων για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος να την έχει το Υπουργείο Παιδείας όπως και στα ιδιωτικά."
Τις παραπάνω γραμμές τις μετέφερα αυτούσια όπως υπήρχαν μέσα στο έντυπο. Φυσικά και μας βρίσκουν σύμφωνους, όμως εκτός απ' αυτό μήπως θα μπορούσαμε με πιο πιεστικό και άμεσο τρόπο να ενεργήσουμε, "...ελπίζοντας ότι η φωνή μας θα ακουστεί ώστε να πάψουν σ' αυτή τη χώρα να καταλύονται επιτυχημένοι θεσμοί.";

2 σχόλια:

02/06/2009 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ 400 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΤΥΠΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Θα πρέπει να δοθεί στους Δήμους το δικαίωμα να λειτουργούν νηπιαγωγεία.
Είναι καιρός πλέον σ' αυτή τη χώρα να επι-
βραβεύονται οι αξιόλογες πρωτοβουλίες και όχι να καταδικάζονται.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι γονείς νηπίων απαι-
τούμε να ξαναδοθεί το δικαίωμα στους Δήμους να
λειτουργούν σταθμούς νηπίων από την νέα σχολική χρονιά. 4-6-2009

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More