Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Επέκταση Σχολικού Συγκροτήματος 15&24 ΔΣΒ

Εδώ και περίπου 5 χρόνια περιμέναμε να προχωρήσει επιτέλους αυτή η επέκταση του κτιριακού συγκροτήματος του σχολείου μας, αφού 2 σχολεία συστεγάζονται και βασικοί χώροι δεν υπάρχουν (αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων κ.λ.π.).

Επιτέλους, πριν από περίπου 3 μήνες προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για το έργο. Όμως, το τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι στις 13 Μαΐου 2009 (πριν από δύο μέρες), ήταν η 2η φορά που δεν ανατέθηκε το έργο και ο λόγος γιατί δεν ήρθαν σε συμφωνία οι εργολάβοι για το ποιος θα το αναλάβει. Παραθέτω την Περίληψη της αρχικής Διακήρυξης του διαγωνισμού, όπως ακριβώς αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας (για όσους δεν την εντόπισαν ήδη):


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 5-2-2009.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αριθ.Πρωτ…1400

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ηλ.Δ/νση: http://www.magnesia.gr

Πληροφορίες : Λεμονιά Θεοχάρη


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ


1.O Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Α.Μαγνησίας , προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου « Προσθήκη κατ’ επέκταση 15ου & 24ου Δ.Σ.Βόλου», με προϋπολογισμό 320.000,00 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία οικοδομικών, με προϋπολογισμό 212.697,27 € (δαπάνη εργασιών και ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα), β) κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικά , με προϋπολογισμό 51.157,95 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από τα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Μαγνησίας στην γωνία των οδών Αναλήψεως και Ιωλκού , μέχρι τις

26-3-2009 (ημέρα Πέμπτη). Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2421352463, FAX επικοινωνίας 2421352460.

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 31-3-2009, ημέρα Τρίτη με ώρα λήξης υποβολής των προσφορών την 10:00 π. μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες κατά ομάδες εργασιών (παρ. 4β του άρθρου 4 του Ν1418 / 84 και άρθρο 7 του Π.Δ. 609/85).

4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί

Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. 1.Εγγεγραμμένες στο Ελληνικό Μητρώο ΜΕΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε με αναφερόμενο στην βεβαίωση Μ.Ε.Ε.Π. Νομό έδρας ή δεύτερο Νομό, διαφόρου του νομού Μαγνησίας, εφόσον ανήκουν στις A2 έως και 2η τάξη για έργα οικοδομικά και στις Α1 έως και 1η τάξη για έργα ηλεκτρομηχανολογικά.

2. Εγγεγραμμένες στο Ελληνικό Μητρώο ΜΕΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε με αναφερόμενο στην βεβαίωση Μ.Ε.Ε.Π. Νομό έδρας ή δεύτερο Νομό, το Νομό Μαγνησίας., εφόσον ανήκουν στις Α2 έως και 2η τάξη για έργα οικοδομικά και στις Α1 έως και 1η τάξη για έργα ηλεκτρομηχανολογικά.

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ. 7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 609/85. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ειδικότερα Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων :

1.Εγγεγραμμένες στο Ελληνικό Μητρώο ΜΕΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε με αναφερόμενο στην βεβαίωση Μ.Ε.Ε.Π. Νομό έδρας ή δεύτερο Νομό, διαφόρου του νομού Μαγνησίας, εφόσον ανήκουν στις A2 έως και 2η τάξη για έργα οικοδομικά και στις Α1 έως και 1η τάξη για έργα ηλεκτρομηχανολογικά.

2. Εγγεγραμμένες στο Ελληνικό Μητρώο ΜΕΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε με αναφερόμενο στην βεβαίωση Μ.Ε.Ε.Π. Νομό έδρας ή δεύτερο Νομό, το Νομό Μαγνησίας., εφόσον ανήκουν στις Α2 έως και 2η τάξη για έργα οικοδομικά και στις Α1 έως και 1η τάξη για έργα ηλεκτρομηχανολογικά,

με τις προϋποθέσεις της παρ. 42 του άρθρου 16 του ν. 1418/84, όπως ισχύει (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 5.277,10 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται είτε στην υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό, είτε στο φορέα κατασκευής, είτε στον κύριο του έργου και σε περίπτωση διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας πρέπει να είναι κοινές υπέρ όλων των μελών της.

6. Όλα τα παραστατικά συμμετοχής υποβάλλονται αριθμημένα, με ενιαία συνεχή ρύθμιση ανά σελίδα (κάτω δεξιά) και υπογραφή και σφράγισμα της τελευταίας σελίδας.

7. Στο έργο δεν θα χορηγηθεί προκαταβολή.

8. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του ΟΣΚ και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α’ /24-8-93).

9. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.


Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής


Ηλίας Ξηρακιάς

1 σχόλια:

Σήμερα μόλις, ενημερώθηκα "άτυπα" ότι η τελική ημερομηνία επανάληψης του διαγωνισμού θα είναι στις 18/6/2009 δηλαδή σε λίγες μέρες.
Μόλις εντοπίσω και την επίσημη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα προσπαθήσω να βάλω και το link, για κάθε ενδιαφερόμενο.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More