Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Όπως σας έχουμε ήδη γνωρίσει με τη 1η Ανοικτή επιστολή 120 κατοίκων της συνοικίας Χρυσοχοΐδη προς τη Δημοτική αρχή του Βόλου με ημερομηνία 1/2/2009, η διάνοιξη – ασφαλτόστρωση - σύνδεση των οδών Γληνού -Κενταύρων με τον περιφερειακό είναι για μας ζωτικής σημασίας και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά και των άλλων προβλημάτων που προκύπτουν από την λειτουργία του περιφερειακού και όχι μόνο: α)διότι αποτελεί τη μόνη πρόσβαση των κατοίκων της συνοικίας μας προς τον περιφερειακό και προς την πόλη, β)για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από τη λειτουργία του περιφερειακού.
Παρόλο που ο περιφερειακός στο τμήμα μεταξύ Κραυσίνδωνα - Γορίτσας κατασκευάζεται εδώ και δώδεκα χρόνια, οι εντεταλμένες υπηρεσίες του Δήμου δεν επέδειξαν τη δέουσα φροντίδα και πρόνοια ώστε να κατασκευαστεί η σύνδεση αυτή των οδών Γληνού -Κενταύρων με τον περιφερειακό, όπως έπραξε αντίστοιχα σε άλλα τμήματα της πόλης, π.χ. στους οδούς Καρτάλη, Κύπρου, Κασσαβέτη, Αλκίπης με περιφερειακό.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 664/2003 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Λάρισας, την οποία έχουμε στα χέρια μας και θα σας προσκομίσουμε, το ακίνητο με αριθμ. 11 κατατμήθηκε λόγω απαλλοτριώσεως για τον περιφερειακό και το εναπομείναν στους ιδιοκτήτες αγροτεμάχιο, επειδή υπέστη μείωση της αξίας λόγω μη αρτιότητας, αποζημιώθηκε σε ποσοστό 50%. Το γεγονός αυτό, θα έπρεπε ήδη να είναι γνωστό στις υπηρεσίες σας, διότι αλλάζει άρδην τα δεδομένα και για τα περίπου 50 μέτρα σύνδεσης του περιφερειακού με την Γληνού, αλλά και για την πλήρη απαλλοτρίωση του υπόλοιπου αγροτεμαχίου για την δημιουργία πλατείας, παρκινγκ κ.λπ. για την συνοικία μας.
Επίσης σας αναφέρουμε τη Σχετική Νομολογία του άρθρου 211 του ΔΚΚ (Ν. 3463/2006) που επιτρέπει να απαλλοτριωθούν αναγκαστικά υπέρ των Δήμων για λόγους δημόσιας ωφέλειας, αστικά ή αγροτικά τεμάχια, για κατασκευή δρόμων, πλατιών κ.λπ.
Τέλος σας ενημερώνουμε, ότι θα υποβάλουμε άμεσα αίτημα για συζήτηση του προβλήματός μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με επισύναψη μεγάλου αριθμού υπογραφών κατοίκων, ούτως ώστε να παρθεί άμεσα απόφαση για ταχεία επίλυση του προβλήματός μας.
Βόλος 20/02/2009
Με τιμή,
Το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Χρυσοχοΐδη
Το Συνοικιακό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 24του & 15ου Δημοτικού Σχολείου

Συνημμένα
1. Ανοιχτή επιστολή 120 κατοίκων της συνοικίας Χρυσοχοΐδη προς τη Δημοτική αρχή του Βόλου με ημερομηνία 1/2/2009
2. Απόφαση υπ άριθ.664/2003 Εφετείου Λάρισας
3.Σχετική Νομολογία του άρθρου 221 του ΔΚΚ (Ν.3463/2006)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More